0 Läs mer >>
Som alla vet innehåller fiskpinnar inte alls särkilt mycket fisk. Så jag gör mina egna laxpinnar :) Skär laxen i smala bitar och doppar i ägg och rullar runt i glutenfritt ströbröd, av bara majs. Steker. Kokar potatis, har i ägg, laktosfri mjölk och salt och peppar. Och bara mosa. Kör hemmagjord sås av creme fraiche med kryddor, torkat blandat med färska kryddor. Och lite grönsaker till det!
 
 

Fiskpinnar och potati...

0 Läs mer >>
Stekt fläskfile, salt och peppar. Stekt aubergine. Glutenfri pasta med fetaost (Jag klarar vanlig, annars laktosfri) med grönsaker och creme fraice med gräslök, salt och peppar.

Kött med pasta

0 Läs mer >>
Jag äter väldans mycket lax :)
 
Skär lax och tomat i bitar. Använder fryst spenat. Brukar köra runt 3-4 ägg och ca 2 dl matgrädde, laktosfri. Salt peppar och lite citron juice. Lägg i lax, tomat och spenat, häll över mixen med ägg och matgrädde och in i ugn tills den ser klar ut. Typ 200 grader kör jag på.
 
Kör en smuldegs pajbotten som inte är alls som jag vill. Den blir för smörig. Googla fram eller om ni själva har nå bra pajbotten recept. Min är inte bra än :)

Lax, spenat och tomat...

0 Läs mer >>
Mitt favorit mellanmål är utan tvekan fröknäcke med kokt ägg. Finns massvis med olika fröknäcke recept på nätet. Jag kör med Risentas majsmjöl och även där på påsen finns recept till fröknäcke. 2 dl majsmjöl, 2,5 dl kokande vatten, 0,5 dl av olja (jag kör med olivolja) och 3 dl av frön. Blanda gärna hejvillt efter smak :)
Lägg smeten på en panna med bakplåtspapper, ta ett till papper ovanpå för att klappa ut smeten så den blir jämn på pannan. Dra med kniv i bitar efter smak, jag kör bara långa drag genom smeten så den enklare att bryta när den är klar. 150 grader i 45-60 min. Jag låter den stå ute över natten för att "torka" ordentligt.

Mellanmål

0 Läs mer >>
Vet inte riktigt vad jag ska kalla dessa :) Vi pratar Engelska hemma så då blir det Salmon Patties.
 
När man har lax kvar från dagen innan (speciellt för oss eftersom jag lagar en halv lax åt gången)
 
Och vill man inte äta samma sak dan efter så blandar man potatismos med lax, det gröna av gräslök and småbitar av paprika. Och så salt och peppar och en eller två ägg, beroende på hur mycket mat man har. Gör små bullar/biffar rullar dom i ströbröd. Jag använder ströbröd gjord av endast majs. Sen stekar man dom ett tag :)
 
Till det som vanligt creme fraiche sås gjord på vad jag nu än har hemma, denna gång paprika pulver, citron juice, salt och peppar.

Lax patties